7 Mayıs 2010 Cuma

Tekerlemeli Çarpım Tablosu

Tekerlemeli Çarpım Tablosu nedir?

Tekerlemeli Çarpım Tablosu çarpım tablosunu öğrenmede sıkıcılığı ortadan kaldırmak için her çarpma işlemi sonucu ilave edilen uygun cümleler ilave etmektir.Asıl amacı öğretmek değil çarpım tablosunda sıkıcılığı ortadan kaldırmaktır.

Bu tekerleme örneklerine internetten ulaşılabileceği gibi öğrenci ile birlikte kendiniz de yapabilirsiniz.

Yalnız bu cümlelerin argo terimler içermemesine ve olumlu cümleler olasına dikkat edilmelidir.

2X2=4 İki kere iki 4,Yorganı üstüme ört.
4X4=16 4 Kere 4 16, Çok faydalı kahvaltı , 
2X9=18 2Kere 9 18, Matematiği çok severiz.
gibi..


Tekerlemeli çarpım tablosu ne işe yarar? 

Yaptığım uygulamalar Çarpım Tablosu öğretiminde tekerleme yöntemi tekerlemeleri ezberlemeye zorlamamak şartıyla çocukların yanında büyüklerin bile ilgisini çekmektedir.

Tekerlemeli Çarpım Tablosu Öğretimi gerçekten işe yarar mı?

Tekerlemeli Çarpım Tablosu tek başına bilinçsiz şekilde uygulandığında fayda sağlamazken yardımcı kaynak olarak ve bilinçli kullanıldığında çok faydalı olmaktadır.


Tekerlemeli çarpım tablosu örnekleri 

1x2=2 hani çorabımın teki? 2x2=4 ekmeğin üstünü ört 3x2=6 bu ne güzel kahvaltı? 4x2=8 kahvaltıyı çok severiz 5x2=10 nerede benim limon? 6x2=12 tabakta yemek bırakılmaz ki 7x2=14 tencerenin kapağını ört 8x2=16 en sevdiğim yemektir, mantı 9x2=18 akşama yemeğe bekleriz 10x2=20 misafirler geldi mi?

Yukarıdaki örnekler benim hazırladığım tekerlemeler dışında internette paylaşılan bir örnektir.En güzeli bu örnekleri inceledikten sonra benzerlerini sizlerde kolayca yapabilirsiniz.